Ταΐρης ΑΕΒΕ

Η Ιστορία μας

Η ΤΑΪΡΗΣ ΑΕΒΕ ξεκίνησε την πορεία της

από δύο φιλόδοξους τεχνικούς, τον Δημήτρη Μανιάδη και τον Νίκο Ταΐρη και κατάφερε να εξελιχθεί σε μία ηγετική θέση στον χώρο της ψύξης και του κλιματισμού στην Ελληνική αγορά. Το 1978 οι ιδρυτές της εταιρίας ανοίγουν το πρώτο κατάστημα με έδρα τον Πειραιά. Βασικό αντικείμενο της εταιρίας είναι οι πωλήσεις και επισκευές ψυκτικού εξοπλισμού και συστημάτων. Την δεκαετία που ακολουθεί σημειώνονται μερικές από τις σημαντικότερες συνεργασίες οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Το 1981 με την Bitzer, το 1982 με την Küba ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα υπογράφεται συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας για την αντιπροσώπευση της σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια. Το 1989 σημειώνεται άλλη μια σημαντική συνεργασία με την Danfoss.

Το 1990 ξεκινάει για πρώτη φορά

η συστηματοποιημένη παραγωγή ψυκτικών και κλιματιστικών συστημάτων με μια σταθερή ανοδική πορεία εξελίσσοντας τις κτηριακές εγκαταστάσεις τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την γραμμή παραγωγής. Το 2005 Ολοκληρώνεται το νέο κτίριο στην Μάνδρα Αττικής. Οι νέοι χώροι παραγωγής και αποθήκευσης ξεπερνούν τα 3000μ2 κάλυψη. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας η εταιρία αναδεικνύεται και βραβεύεται από την Bitzer ως ο κορυφαίος συνεργάτης στην περιοχή της ΕΜΕΑ αλλά και την Danfoss με το βραβείο του “Υψηλότερου τζίρου”. Το 2007 γιορτάζει τα 25 χρόνια συνεργασίας με την GEA Küba και την μακροβιότερη συνεργασία τους στον κόσμο.

Το 2010 και μέχρι και σήμερα

έχοντας αναλάβει την διοίκηση η τρίτη γενιά, Ο Δημήτρης Ταΐρης και η Ζωή Ταΐρη συνδυάζοντας ένα δυνατό τεχνολογικό υπόβαθρο και ένα επιχειρηματικό τρόπο σκέψης έχουν ως στρατηγικό στόχο την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας αλλά και των συνεργασιών με νέους ομίλους εταιριών. Υλοποιώντας το όραμα αυτό καταφέρνουν να επεκταθούν άμεσα στους τομείς της θέρμανσης και του αυτοματισμού, αλλά και να πετύχουν νέες συνεργασίες με κατασκευαστές όπως ο όμιλος KELVION. Το 2017 Η ΤΑΪΡΗΣ ΑΕΒΕ βραβεύεται διπλά, για δεύτερη φορά από την Bitzer για κορυφαίες επιδόσεις στην ανάπτυξη, προώθηση και υποστήριξη νέου προϊόντος, αλλά και από την Danfoss για τον εξαιρετικό κύκλο εργασιών στους τομείς της ψύξης και του κλιματισμού.